logga.jpg
Hem Kurser Uppdrag Galleri Kontakt Länkar

Kursanmälan

Du kan anmäla dig till kursen i ekologisk trädgårdsodling när som helst till kommande kurser. Kursstart är i mitten av februari. Information och anmälan.

Odla ditt intresse! Gå den populära kursen som får dig att utvecklas inom trädgårdsodling. Bland gästlärarna finns Maj-Lis Pettersson som undervisar om växtskydd och trädgårdsarkitekt Johan Widoff. Huvudlärare är Per Ahlström.

Kursens tillkomst och utveckling

Kursen utvecklades under min tid på Alma folkhögskola i Stockholm. Ursprunget till kursen var en idé jag hade att göra en praktisk utbildning i ekologisk trädgårdsodling riktad till dem som inte har möjlighet att ta ledigt för att studera på dagtid. Idén diskuterades med Matthias Krauss, som är biodynamisk trädgårdsmästare. Hans kompetens och erfarenhet som trädgårdsmästare och utomhuspedagog och min som biolog och pedagog, kom att bli grunden för denna utbildning, som vi sedan tillsammans genomförde i Alma folkhögskolas regi mellan 1997 och 2006 i Stockholmsområdet och från år 2000 även i Höör.

      Kursen har sedan flyttat över till Studieförbundet Vuxenskolan i Solna-Sundbyberg, men upplägg och innehåll är det samma. Matthias bor i dag i Höör och arbetar som trädgårdskonsult, anläggare och pedagog i sitt företag Ekosam. Sedan starten har över 400 deltagare gått utbildningen. Bland dessa har flera startat trädgårdsverksamheter direkt efter utbildningen eller efter fortsatta studier på KY- utbildningar. De flesta har dock deltagit för sitt eget höga nöjes skull.

Utblick

Hösttider är skördetider

Dags att safta, sylta och ta till vara. Efter en ovanligt kall sommar kan skörden se lite annorlunda ut i år. Vill ni ha nya idéer, kolla Sara Bäckmos senaste bok Skillnadens skörd, som ger tips på hur man tar till vara skörden året om.

Höst innebär också att vi förbereder nästa års odlingskurs. Unna dig en trädgårdskurs, det kan förändra ditt liv på ett oanat sätt!

 

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss