logga.jpg
Hem Kurser Uppdrag Galleri Kontakt Länkar

Kursanmälan

Du kan anmäla dig till kursen i ekologisk trädgårdsodling när som helst till kommande kurser. Kursstart är i mitten av februari. Information och anmälan.

Odla ditt intresse! Gå den populära kursen som får dig att utvecklas inom trädgårdsodling. Bland gästlärarna finns Maj-Lis Pettersson som undervisar om växtskydd och trädgårdsarkitekt Johan Widoff. Huvudlärare är Per Ahlström.

Samarbetspartners

Biolog och gymnasielärare i naturvetenskapliga ämnen

Det roligaste med läraryrket är kontakten med alla deltagare och elever. De som jag har träffat genom trädgårdskurserna har haft alla möjliga bakgrunder och yrken. Det gemensamma är naturligtvis odlingsintresset, men anledningarna till att gå kursen har varit lite olika. De flesta vill få mer ut av sin trädgård eller kolonilott. En del går kursen för att sedan söka vidare till heltidsutbildningar. Några ser kursen som ett sätt att hitta en ny vändning i sitt liv.

Jag har också ett stort intresse för arkitektur, konst och design och har en konstnärlig grundutbildning. Jag gick ABF konstskola i Umeå under två år innan jag började jobba som lärare. Min dröm är att driva en liten gård med självförsörjning. Ett par hektar mark, några får och odlingar, skulle vara ett bra sätt att leva hållbart både för familjen och miljön.

Utblick

Hösttider är skördetider

Dags att safta, sylta och ta till vara. Efter en ovanligt kall sommar kan skörden se lite annorlunda ut i år. Vill ni ha nya idéer, kolla Sara Bäckmos senaste bok Skillnadens skörd, som ger tips på hur man tar till vara skörden året om.

Höst innebär också att vi förbereder nästa års odlingskurs. Unna dig en trädgårdskurs, det kan förändra ditt liv på ett oanat sätt!

 

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss